Műköröm porcelán

Műköröm porcelán

Műköröm porcelán

A porcelán porok a fogászati laborokból kerültek át egy merőben más területre, a műkörömépítők kelléktárába: az első épített porcelán körmöket a fogpótlások anyagából „hozták létre”.
A porcelánból készülő műköröm megépítéséhez likvid szükséges, melynek hatására a porcelánszemcsék rendkívül erősen összekötnek, beletapadnak a saját körömbe. Ebből a likvidből – az illatokra érzékenyeknek – beszerezhető szagtalan változat is. A likvidet célszerű egy dupla falú, hőkiegyenlítő likvid tartóban tárolni, hogy a porcelán kötése nyáron se gyorsuljon fel és télen se lassuljon le.
A kiváló minőségű építő porcelánporok mindegyike maximális tapadást és sárgulásmentességet biztosít. A finom őrlésnek köszönhetően az ecsetre felvett por-folyadék gombóc krémes állagú, könnyedén alakítható-teríthető.

A tökéletes körömágyhosszabbításhoz Cover Pink porokat használnak, melyek fedő színű természetes rózsaszínek – ugyanakkor léteznek belőlük csillámosak is –, melyek lenövésmentessé teszik a körmöt. Ezekkel javasolt kicsit szárazabban dolgozni. Lassabb munkatempóhoz a krémes állagú, közepes kötési idejű, úgynevezett Slower porokat ajánlják. Ezek hosszabb ideig alakíthatók, teríthetők. A szabadszél kialakítására is többféle fehérből lehet válogatni: ultra fehér, giga fehér, soft fehér vagy neon fehér színek között mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.
Gyakorlottabbaknak és versenyzőknek a krémes állagú, kicsit gyorsabb kötésű porok ajánlottak. Egyes porok igazán finom őrlés, minőségi polimerizáció és sárgulásmentesség jellemzik.
A szabadszélt színes porcelánporokból is megépíthetjük, melyek között rengeteg árnyalatból, hatásból válogathatunk.
Leoldására az egyik legtökéletesebb megoldás a leoldó fólia, mely egy kis alumínium fóliába rejtett vattabetét, amit leoldó folyadékkal, úgynevezett Acryl Removerrel kell átitatni. Emellett eltávolítható még a porcelánból épített műköröm reszelővel és csiszológéppel is.

Acrylic powders